lørdag 27. oktober 2012

Looper

Eit kort, kjapt og forsinka innlegg om Looper. 
Ein boltretur i framtida og framtidas framtids tidsreising.


(Bilete frå http://bit.ly/Rb731M)


Ein del år etter framtida (ja, i framtida si framtid) er tidsreise oppfunne, men ulovleg. Dei einaste som bruker det er organiserte kriminelle. Og dei brukar det berre til å kvitte seg med folk, då det er så godt som umogeleg å kvitte segmedlik i framtida.. Til dette har dei såkalla loopers som lev i fortida. Dei kriminelle sender offeret tilbake i tid,og looperen drep dei og kvittar seg med liket. Looperen skal drepe offeret sitt uansett, sjølv om det likegjerne kan vere han sjølv som sit framfor han.
Dette er då det filmen speler på. Hovudpersonen Joe (Joseph Gordon-Levitt) må drepe sitt eldre sjølv (Bruce Willis), noko som sjølvsagt ikkje går som planlagt. Dette fører vidare til ei heidundranes jakt for den unge Joe til å finne og drepe sitt eldre sjølv..

Samtidig har og den eldre Joe ein plan å gjennomføre i fortida. Dette er noko av det filmen speler mest på, altså korleis endringar i fortida har innverknad på framtida. Og korleis ein kan endre si eiga framtid ved å endre si eiga fortid.


(Bilete frå http://bitly.com/SOPbzG)


Alt i alt er ein ganske enkel film, med ei mindre kompleks historie. Eg skal difor ikkje røpe noko meir.


Men det er ein god film. Forteljingsmetodane er bra og dei har gjort gode valg med utsjånaden på framtida, der USA er vorte eit nedbrote samfunn med store samfunnsskilje, medan Kina er vorte eit moderne teknologisk land (dette er og noko som vert kommentert og vitsa med i filmen).


Personleg kunne eg tenkt meg litt meir fokus på sjølve tidsreisa, kanskje forklart litt meir om korleis det fungerer, og kvifor det er naudsynt. Men det er forståeleg at dei ikkje har gjort det (sidan tidsreise er ganske ubegripeleg).


Men eg likar at dei har lagt litt fokus på at du kan endre framtida di sjølv om du veit kva den inneber (framtida er ikkje bestemt sjølv om den virkar som om den er det)

Anbefalast, terningkast 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar