mandag 17. september 2012

The VITA has landed




Ny teknologi i heimen.

"A small price for me, a giant leap for my handheld gaming experience" - fritt etter Neil Armstrong

Har endelig investert i ein PlayStation Vita! Etter langt om lenge og lenger en langt har eg fått meg til å bruke pengar på denne fantastiske maskina. For ja, den er faktisk ganske så fantastisk! Meir enn eg hadde trudd eigentleg. Har haldt litt auge med det komande spelet Assassin’s Creed III: Liberation. Og planen var eigentleg å kjøpe når dette kom ut, men no kunne eg ikkje dy meg lengre. Om nokre dagar kjem LittleBigPlanet Vita ut, og etter det eg har sett av trailerar, utviklardagbøker, intervju og no i det siste anmeldelsar vert dette så absolutt eit spel å få med seg!

Touch-paden på baksida

Men tilbake til sjølve maskina. Som du sikkert veit er den proppa full i alt av den nyaste teknologien; touch-skjerm framme, touch-pad bak, bevegelsessensor (sixaxis slik som i PS3 kontrollane), og to analogstikker. I tillegg til kamera både framme og bak. Dette kan kanskje for nokon virke som litt for mykje av det gode, men brukt riktig er det svært bra.

Eg har no hatt Vitaen i 3 dagar, og har brukt den ein del kvar dag. Har spelt i gjennom eit stor spel (Uncharted: Golden Abyss) i tillegg til å ha testa ein del demoar og spilt litt andre mindre spel. Og første inntrykket er veldig bra! Sjølv om det verkar på med som at utviklarane kanskje har hatt litt for stort ønske om å utnytte alle eigenskapane på ein gong (slik som det og var då PS3 kom ut). Fleire av bruksområdene følest dessverre litt påtvungne.

Det nye menysystemet


Men det som skuffar mest er det nye menysystemet. Det er litt merkeleg, med sitt 3-4-3 oppsett av store bobler. Det hadde kanskje vore ein ide å tatt litt inspirasjon frå andre touch-grensesnitt og heller brukt eit meir normalt 5-5-5 oppsett av "firekanta" symbol slik som på smarttelefonar og tablets (evt. tatt vare på den gamle CrossMediaBar). Men dette er jo uansett berre ein bagatell. Det er jo uansett ikkje i menyen ein brukar tida si på Vita.


Vita har dessverre fått ein litt røff start på marknaden. Men ein påstått litt for stiv pris, noko som er å overdrive. 2000 kr (no heilt ned i 1700) er ikkje spesielt mykje for ein slik konsoll. Nintendo sin 3DS XL kostar ca. det same, og PSP kosta 3000 då den kom ut. Og med all den krafta og eigenskapane ein får med Vita synest eg ikkje at 2000 kr er for mykje å be om.





Det som etter alt sannsyn er har haldt tilbake majoriteten av kjøparar er mangelen på spel. Og då spesielt på store lanseringstitlar i tillegg til lange ventetider på mange av dei store merkevarene (som LittleBigPlanet, Killzone. I tillegg til andre ikkje annonserte titlar som Ratchet and Clank, God of War med meir). Men no som det begynner å komme litt i tillegg til fleire store titlar i nær framtid, burde (og trur eg) at salet kjem til å stige, og det er absolutt fortent! For PSVita er utan tvil den beste berbare konsollen på marknaden i dag.

Saman med PS3 trur eg og Vita blir eit supert lag. Med CrossPlay (same spel på PS3 og Vita på same save), og RemotePlay (denne gongen slik at ein faktisk kan streame spel frå PS3 til Vita). Dette laget kan nok for mange vere eit vel så godt alternativ som den komande WiiU, sidan mange allereie har PS3 i stova og kanskje ikkje har ønske om å investere i nok ein konsoll til å ha i heimen. Med Vita og PS3 får ein i både pose og sekk, ein får spel-streaming og ein super berbar konsoll til dei lengre turane ute i den verkelege verda!

Skaff deg Vita, og nyt!
Play the world!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar